Fabrikanten

RemoteJets is een web winkel gespecialiseerd in op afstand bestuurbare model vliegtuigen aangedreven door een turbine motor of Electric Ducted Fan.
Ik, Berto van den Bos (1975), ben de oprichter en eigenaar van RemoteJets.

Modelvliegen doe ik sinds m`n 14e en dat begon met eenvoudige werp zwevers.
Dat was leuk maar op den duur wil je meer, dus kwam er een eenvoudige op afstand bestuurbare motor zwever.

Ik had nog nooit gevlogen en was niet lid van een club maar wel gezegend met een heel groot weiland naast mijn ouderlijk huis.
Daar heb ik mezelf leren vliegen, en dat ging nog goed ook. Motor starten, kist weggooien (starten kon niet vanaf het gras) vliegen en weer landen.

Heb nooit echt schade gevlogen met die kist en stond dan ook uren in het weiland mezelf te vermaken.
Later een half afgebouwde Bravo 20 hoogdekker van MPX gekocht, opgebouwd en daar vloog ik dan vanaf het bedrijventerrein.
Nieuwe set vleugels met rolroeren en flaps erop dat was nog beter, nog nooit eerder gevlogen met rolroeren en flaps maar dat ging prima.

Toen toch maar eens een club opgezocht en daar gaan vliegen.
En de hobby uitbreiden.


Dat uitbreiden bestond op den duur uit, 2 motorig, 2-motorig push/pull, 4-motorig, sport, schaal, watervliegen, slepen en uiteindelijk ook een echte jet.

Dat jet vliegen was iets wat mij altijd wel trok en na een aantal modellen te hebben verkocht heb ik een 2de hands turbine aangeschaft en ben ik een trainer, de Formost, gaan bouwen.
Met deze Formost heb ik mezelf het jet vliegen eigen gemaakt, na een jaar overgestapt op een schaal model de F-15 van Philip Avonds.

Deze na een tijd ook weer verkocht en de volgende schaal jet een C&C Models L-39 'Lotti Cat' opgebouwd en veel mee gevlogen.

Op dit moment vlieg ik met een sport jet, een Rebel van Pirotti, echter zal er na deze sport jet zeer waarschijnlijk wel weer een schaal jet komen.

Ergens tijdens het begin van mijn jet vlieg periode liep ik al geregeld tegen het probleem op dat er weinig kennis was bij de bestaande modelbouwwinkels over het jet vliegen dus op den duur heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gestart met het opzetten van een web winkel voor rc jets om de overige jet vliegers te kunnen voorzien van jet producten en informatie.

Zo is RemoteJets dus ontstaan in 2013.

Naast RemoteJets en het modelvliegen ben ik werkzaam als vliegtuigonderhoudsmonteur bij vliegschool Hilversum, dit al sinds 1995.

Je kan dus wel zeggen dat ik dag en nacht met vliegtuigen bezig ben.


Groet en hopenlijk tot ziens,
Berto.

RemoteJets